top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Laurenţiu Mâță

10 idei de marketing pentru Food Truck-uri

Sunt de ceva timp in Street food-ul din Romania ca sa imi dau seama care sunt principalele moduri prin care sa imi promovez eficient food truck-urile. Asa ca am hotarat sa va impartasesc 10 idei de marketing prin care va puteti promova food truck-ul! Sharing is caring la urma urmei, nu? :)




1. Participați la festivaluri și evenimente


În calitate de proprietar de food truck, festivalurile de mâncare sunt pâinea și untul tău. Nu poți da greș dacă participi la cât mai multe festivaluri, și nu doar la cele de mâncare. Festivalurile de muzică sunt, de asemenea, un loc perfect pentru food truck-ul tau poate să strălucească.


Urmăriți îndeaproape orice eveniment care are loc în zona dvs. de interes ( oras, judet ) și interesați-vă să vă alăturați ca furnizor de alimente. Asta este ceea ce vă va aduce cei mai loiali clienți în cele din urmă, deoarece oamenii își vor aminti de mâncarea dvs. și vă vor căuta. Cu asta în minte, asigurați-vă că aduceți multe materiale promoționale, cum ar fi cărți de vizită, la fiecare eveniment la care participați. Distribuiți-le oamenilor, astfel încât aceștia să știe unde să vă găsească.


2. Du-te all-in pe social media


Așa cum am menționat mai sus, majoritatea pasionaților de food truck-uri sunt activi pe social media. Este de la sine înțeles că și tu ar trebui să fii. Marketingul social media pentru camioanele alimentare nu este atât de diferit de marketingul unui restaurant obișnuit.


Ceea ce contează cel mai mult este să fii constant și activ. Postați des, împărtășiți fotografii delicioase cu mâncarea dvs., oferiți coduri de reducere exclusive persoanelor care vă urmăresc și implicați utilizatorii direct prin organizarea de concursuri și cadouri.


În afară de cele mai populare trei platforme de socializare, Facebook, Twitter și Instagram, vă recomand să vă creați un profil Yelp și TripAdvisor. Încurajați recenziile și țineți atât localnicii, cât și turiștii la curent cu programul, meniul și multe altele.


3. Explorați publicitatea pentru camioanele alimentare bazată pe locație


Deoarece una dintre caracteristicile definitorii ale unui food truck este că se poate deplasa, profitați de publicitatea bazată pe locație pentru a vă stimula vânzările. De exemplu, dacă v-ați mutat la un festival de muzică, puteți utiliza marketingul geofencing pentru a crea anunțuri care vizează utilizatorii de smartphone-uri din zonă.


Apoi, tot ce ai nevoie este un text publicitar creativ pentru a-i atrage spre food truck-ul tău. Păstrând ideea festivalului de muzică, ați putea spune: "Fă o fotografie cu prietenii tăi și primiți cu toții o reducere de 10% la food truck-ul nostru."


4. Inventați un branding unic


Brandingul se numără printre cele mai bune idei de marketing pentru food truck-uri care vă pot ajuta să ieșiți în evidență în mulțime. De la modul în care proiectați food truck-ul până la numele acestuia, materialele promoționale și semnalizarea, fiecare detaliu este crucial în construirea identității mărcii dvs.


Designul logo-ului dvs. va acționa ca fundație pentru brandul dvs., așa că asigurați-vă că acordați prioritate acestei sarcini. Fie că faceți un logo gratuit sau angajați un designer profesionist, este important să comunicați valorile mărcii dvs. într-un mod memorabil.


În calitate de proprietar de food truck, ar trebui să investiți mult în semnalizare. Aceasta este ceea ce oamenii văd mai întâi și ar putea face diferența între a alege camionul dvs. sau a merge în altă parte. Trecătorii vor reprezenta o mare parte din publicul dumneavoastră.


Asigurați-vă că persoanele care vă văd food truck-ul de peste drum înțeleg imediat ce vindeți. Plasați un panou mare cu cretă în fața camionului de mâncare unde scrieți specialitățile. Găsiți nume unice pentru acestea și desenați ceva drăguț sau amuzant pe tablă pentru a atrage atenția oamenilor.


Odată ce oamenii se apropie, brandingul dvs. ar trebui să devină și mai evident. De la ambalaje cu logo-ul dvs. pe ele până la cărți de vizită în formă de food truck sau de mâncare pe care o vindeți, totul ar trebui să strige "UNIC".


5. Faceți livrare de mâncare și catering


Cateringul și livrarea de food truck vor fi o altă parte integrantă a vânzărilor tale. Nu așteptați doar ca oamenii să vină la dumneavoastră - mergeți și la ei. În primul rând, creați un site web pentru afacerea dvs. de food truck. Acest lucru este practic necesar în ziua de azi, chiar dacă nu faceți livrări.


Apoi, după ce ți-ai înființat afacerea de livrare/catering, promovează-o ca un nebun pe site-ul tău web, pe rețelele de socializare, pe food truck-ul fizic, pe materialele promoționale pe care le distribui prin cartier / oras, etc.


Ori de câte ori cineva vă vizitează food truck-ul, întrebați: "Știați că facem și livrări?", în timp ce îi înmânați o carte de vizită cu informații despre locul unde poate plasa o comandă.


6. Căutați oportunități de parteneriat în cartier


Food Truck-urile merg adesea mână în mână cu alte afaceri, deoarece se completează foarte bine între ele. Căutați acele afaceri și propuneți parteneriate reciproc avantajoase. Aveți o piață agricolă locală? Întrebați cu organizatorul despre posibilitatea de a vă oferi mâncarea delicioasă vizitatorilor.


Vara, multe orașe organizează cinematografe în aer liber. Aceasta este șansa dvs. de a străluci, deoarece oamenii adoră să ia gustări cu mâncare stradală la filme. Există pub-uri locale care nu servesc mâncare adevărată? Întrebați-i dacă puteți campa în față și să le oferiți. Lista poate continua la nesfârșit.


7. Oferiți reduceri și promoții


Nu trebuie să vă spun că orice afacere cu produse alimentare prosperă pe baza promoțiilor și a ofertelor speciale. Oferiți oferte și reduceri regulate atât clienților online, cât și celor offline. De la reducerile clasice pentru prima dată la livrare gratuită, oferte combinate "adu un prieten", băuturi gratuite și multe altele, nu duceți lipsă de promoții pentru food truck-uri pe care le puteți oferi.


8. Călătorii în locuri noi


Nu ai nevoie de idei inovatoare de food truck pentru a-ți spune să profiți la maximum de mobilitatea camionului tău de mâncare. Nu vă fie teamă să porniți la drum și să explorați noi cartiere și chiar noi orașe.


Acest lucru are cel mai mult sens atunci când călătorești pentru un eveniment special sau un festival unde știi că vei avea clienți noi. Cu toate acestea, atâta timp cât promovați locul unde veți fi în continuare pe rețelele sociale și pe site-ul dvs. web, ar trebui să puteți călători oricând doriți și să vă așteptați ca oamenii să apară.


9. Găzduiește evenimente cu artiști locali


Vorbind de parteneriate benefice, contactarea artiștilor locali este un câștig pentru ambele părți. Ei primesc expunerea de care au nevoie și niște bani în plus; tu ai ocazia să atragi mai mulți oameni la camionul tău de mâncare, oferind divertisment live. La urma urmei, nu aveți nevoie de un festival de muzică pentru a străluci; puteți să vă faceți propriul festival în mijlocul orașului.


10. Fii generos cu cei care au nevoie


Nu în ultimul rând, deveniți cu adevărat un membru al comunității, făcând partea voastră pentru persoanele aflate în nevoie. Potrivit unui sondaj Fortune, clienții preferă afacerile care fac donații în scopuri caritabile, așa că îți vei face și tu un renume în acest proces.


Donați la băncile de alimente sau dați toată mâncarea rămasă persoanelor fără adăpost în fiecare seară. De asemenea, puteți face donații în numerar și vă puteți încuraja clienții să doneze și ei pentru o mică reducere sau un cod promoțional.


Cuvinte de final

Nu poți pune la punct un plan de afaceri ermetic pentru un food truck fără să te gândești la modul în care îl vei promova. Sper că aceste idei de marketing pentru food truck-urile voastre v-au oferit ceva inspirație despre cum să atrageți oamenii la camionul dvs. de mâncare și să profitați la maximum de punctele sale unice de vânzare.

Bình luận


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page