Recent, o noua locatie si-a facut aparitia in Centrul Vechi al Capitalei: restaurantul tradiţional japonez, Samurai. Situat pe strada Selari, intr-un spaţiu ce imbina simplitatea ambientala japoneza cu accente exotice, restaurantul isi propune sa aduca gustul adevarat al Japoniei printr-un meniu care are la baza produse exclusive, aduse din Ţara Soarelui Rasare.
Meniul conţine o gama variata de sushi, iar printre noutaţi se remarca: „ramen” – supa japoneza a carei tradiţie recomanda sorbirea sa zgomotoasa pentru maxim de savoare si „okonomiyaki” – cunoscuta ca si „pizza japoneza”a fost inventata de nevestele din Hiroshima pe durata razboiului, avand ca ingredient principal varza. Pe langa acestea, nu lipsesc nici „yakisoba”, asa-zisele spaghetti japoneze si teppanyaki. Gustul autentic este lasat in grija celor doi Samurai ai bucatariei japoneze, Sushi Chef Suenaga si Ramen Chef Tanimura.
Restaurantul Samurai este situat pe trei nivele, fiecare dintre ele dedicate unui anumit specific. Japonia de alta data, cat si cea moderna, este regasita in ambianţa si elementele folosite in designul interior. Pe langa sarbatorile tradiţionale care vor deveni ocazia de a cunoaste indeaproape stilul japonez, restaurantul isi propune sa organizeze frecvent evenimente. In viitorul apropiat se urmareste deschiderea unui lanţ de restaurante Samurai, atat in orasele mari din Romania, cat si in zona Europei de Est.
sursa: foodandbar.ro