Selgros Cash&Carry România derulează în perioada 14 - 25 iulie a.c. a treia etapă a competiției Arena Bucătarilor 2014, dedicată profesioniștilor din domeniul gastronomiei. În urma acestei etape vor fi selectați 3 finaliști, care vor concura alături de cei 6 finaliști selectați deja în primele 2 etape preliminare, în Finala Arena Bucătarilor din 10 septembrie.
În etapele preliminare, concursul a constat în pregătirea unui singur fel de mâncare (fel principal), respectând tema și ingredientul principal anunțate de organizator pentru fiecare etapă. Etapa preliminară 1 a propus concurenților prepararea unui fel principal cu Pește și/sau fructe de mare și a decis primii trei finaliști: dl. Vasile Șerban (Exotic Palace Codlea), dl. George Crăciun (Grand´Or Deluxe Oradea) și dl. Sotoc Ciprian (Ramada Oradea).
Cea de a doua etapă a provocat bucătarii să meșterească cel mai rafinat preparat din Carne albă, iar cei mai iscusiți s-au dovedit dnii. Remus Iota și Claudiu Vaida (Salon Gourmet Timișoara), dna. Cecilia Ene (Taverna Domnească Brăila) si dl. Ovidiu Cherametli (Chandellier Eforie Nord).
La rețetele finaliste puteți trage cu ochiul pe aplicația dedicată Arena Bucătarilor de pe pagina Facebook/Selgros.Romania. Tot acolo vor fi publicate, din 29 iulie, rețetele finaliste din etapa a treia (Bucătărie tradițională în perspectivă modernă) care se află acum în desfășurare.
Cei nouă finaliști se vor duela LIVE într-o frumoasă zi de toamnă, 10 septembrie în Piața George Enescu din București.
Regulamentul ce include detaliile organizării competiţiei bucătarilor profesionişti poate fi accesat online, la www.selgros.ro, în secţiunea Arena Bucătarilor.
Competiţia ajunsă la a şasea ediţie îşi propune să premieze priceperea şi măiestria celor mai buni Chefi, ce vor convinge juriul de profesionalismul şi ingeniozitatea pregătirii reţetelor pentru premiile puse în joc, în valoare de peste 40.000 lei. Totodată, unul dintre concurenţi va fi premiat şi cu premiul special Selgros România, constând în antrenamentele personale şi participarea la concursul internaţional Les Chefs en Or, din Paris, în luna noiembrie 2014.