Markus Marquardt, in varsta de 42 de ani, este noul Food & Beverage Director al JW Marriott Grand Hotel Bucharest.
Markus Marquardt are o experienta de 16 ani in companie, incepand in 1998 ca Sous Chef la Panama Marriott Hotel. Dupa doi ani pe aceasta pozitie, el a fost promovat ca Executive Chef si a fost transferat la Mallorca Marriott Golf Resort & Spa, dupa care, patru ani mai tarziu, a urmat pozitia omonima la Leipzig Marriott Hotel. In 2005 s‐a alaturat echipei de la Budapest Marriott Hotel, unde a si schimbat registrul responsabilitatilor fiind numit prima oara Food & Beverage Director.
“Suntem incantati sa il avem alaturi de noi pe Markus” a declarat Igael Porecki, Directorul General al JW Marriott. “Functia de F&B Director este unul din rolurile cheie pentru hotelul nostru – pe umerii sai atarna responsabilitatea gestionarii unei echipe de mai mult de 150 de oameni si de generare a unei jumatati din incasarile totale ale hotelului. Ei bine, am toata increderea ca Markus se va integra rapid in echipa noastra, alaturi de care va aduce rezultate spectaculoase.”
In cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Markus Marquardt are de administrat echipele celor sase restaurante ale hotelului (JW Steakhouse, Cucina, Champions, Vienna Lounge, Pavilion Lounge si terasa de vara The Garden), este responsabil de departamentele de Banqueting si Evenimente. De asemenea, coordoneaza eforturile echipei F&B pentru toate evenimentele majore ale clientilor, dar si ale hotelului (Vienna Ball, petrecerile de Revelion etc).
“Pasiunea pentru bucatarie, pentru viata agitata dintr‐un restaurant si pentru legaturile trainice ce se cladesc in aceste medii mi‐au fost inoculate in copilarie: cand eram copil, parintii mei aveau un restaurant in Bavaria, iar mie imi placea sa imi petrec mult timp pe acolo. Asa am deprins dragostea pentru mancare, pentru armonia ingredientelor si respectul pentru actul creator pe care il presupune fiecare farfurie cu mancare”, a declarat Markus Marquardt. “Sunt incantat de noua misiune, este un pas extrem de important pentru mine si pentru cariera mea, fiind si cel mai mare hotel in care am lucrat pana acum si avand si o activitate complexa si variata. Din punct de vedere personal, intelegerea unui nou mediu, adaptarea la o noua cultura –a tarii, dar si a brandului JW Marriott ‐ sunt provocari care ma incita si a caror indeplinire imi aduce mari satisfactii”.
Sursa: Foodandbar.ro