Asociatia EPCAS (European Party Caterer Association) a organizat cea de-a sasea editie a evenimentului „Summer General Assembly” in Bucuresti, intre 28 si 30 iulie.
Anul acesta, EPCAS, una dintre cele mai renumite asociatii de catering din Europa, a ales Romania pentru desfasurarea unuia dintre evenimentele sale anuale, Summer General Assembly. Tema editiei, „Autenticitatea, o strategie pentru schimbare”, a fost inspirata de cultura si gastronomia locala, dar si de capitala Romaniei, Bucuresti.
In cele trei zile, Summer General Assembly a creat un mediu in care membrii EPCAS au impartasit din cunostintele lor gastronomice si au discutat pe marginea tendintelor din domeniu. Agenda evenimentul a inclus cele mai recente teme privind risipa de alimente si puncte de referinta din industria de catering, doua directii principale ale EPCAS.
Programul schimbului de experienta la nivelul bucatarilor sefi a fost sustinut de METRO Cash & Carry Romania prin intermediul Centrului de Competenta in Gastronomie. Acolo, bucatarii-sefi s-au familiarizat cu bucataria romaneasca printr-o sesiune de degustare si au creat propriul lor meniu traditional.
„Schimbul de experienta, exemplele de bune practici si discutiile pe baza tendintelor alimentare sunt cele mai importante teme de dezbatere pentru membrii EPCAS. A fost un privilegiu sa contam pe METRO Cash & Carry Romania pentru asigurarea programului bucatarilor-sefi din cadrul Summer General Assembly. Am certitudinea ca programul de anul acesta a adus beneficii ambelor organizatii si o experienta valoroasa participantilor,” a declarat Ruedi Bachmann, Presedinte EPCAS.
Gazda principala a celei de-a sasea editii a Summer General Assembly a fost Privileg Catering, membru EPCAS in Romania:
„Privileg Catering este singura firma de catering din Romania care s-a alaturat asociatiei EPCAS. Suntem foarte mandri de a fi ambasadorii EPCAS in Romania si de a gazdui Summer General Assemby. Cu aceasta ocazie, ne-a fost reconfirmata convingerea ca Romania poate oferi toate conditiile pentru succesul unui astfel de eveniment si le-a aratat membrilor EPCAS potentialul sectorului HoReCa pe piata locala de afaceri. A fost o provocare pentru Privileg Catering sa ia parte la organizarea acestui eveniment. Speram ca aceasta a fost una dintre cele mai autentice experiente la care au participat membrii EPCAS si speram ca Chef-ii au ramas cu aminitiri de neuitat”, a declarat Anca Mitu, Manager General Privileg Catering.
Asociatia Europeana a Firmelor de Catering (EPCAS) a fost fondata in 2007 si este prima organizatie care protejeaza interesele grupului european de catering. EPCAS ofera o platforma pentru firme de catering exclusive, in care componentele cheie sunt relationarea si impartasirea cunostintelor pe teme actuale si de interes comun. Prin aceasta platforma, EPCAS creeaza transparenta in industria de catering, astfel incat sa poata fi adresate diferentele de regulementari si legislatii in tarile europene.
Misiunea EPCAS de a incuraja o industrie de catering sanatoasa, pentru a putea atinge o crestere a ROI, este realizata prin unirea fortelor si prin punerea la dispozitie a unei platforme de schimb de cunostinte pe subiecte actuale. Doua subiecte sunt, in mod deosebit, de mare importanta pentru asociatie: asumarea unui rol de conducere in reducerea deseurilor alimentare prin EPCAS Food Waste Toolkit, si asigurarea unor informatii de profunzime pentru membrii sai prin Quarterly EPCAS Monitor, un instrument de referinta pentru membrii asociatiei.