top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Laurenţiu Mâță

Sosirile şi înnoptările turiştilor au crescut în S1 cu 11,7%, respectiv 4,2%

Sosirile şi înnoptările turiştilor în hoteluri, pensiuni şi alte unităţi de cazare au crescut în primul semestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 11,7%, respectiv 4,2%, după ce în iunie indicatorii au fost mai mari faţă de aceeaşi lună a anului precedent cu 17,6%, respectiv 3%. "Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2011 au însumat 686.400, în creştere cu 17,6% faţă de cele din luna iunie 2010.

Bucharest City Tour

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în iunie 77,1% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,9% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din iunie 2010", potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Sosirile în hoteluri au avut o pondere de 77,3% raportat la totalul structurilor de cazare. Înnoptările în unităţile de primire turistică au totalizat în iunie 1,849 milioane, în creştere cu 3% faţă de cele din iunie 2010. Din total, 82,6% au fost înnoptări ale turiştilor români. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 27,3%, în scădere cu 1,5 procente faţă de iunie 2010. La hoteluri s-a înregistrat un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 32,8%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în iunie de 746.900, în creştere cu 9% faţă de luna iunie 2010. Majoritatea vizitatorilor străini provin din ţări situate în Europa (93,2%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 55% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele UE cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (39,1%), Bulgaria (15,3%), Germania (9%), Italia (7,5%) şi Austria (4,1%). Plecările turiştilor români în străinătate au fost în luna iunie în creştere cu 5,1% Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna iunie de puţin peste un milion, în creştere cu 5,1% comparativ cu iunie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 71,4% din numărul total de plecări. În primul semestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au urcat cu 11,7%, la 2,828 milioane.

Sosirile turiştilor români au reprezentat în primul semestru 76,7% din numărul total. Hotelurile au o pondere de 77,7% în totalul unităţilor de cazare. Înnoptările au însumat 6,517 milioane, în creştere cu 4,2% faţă de cele din semestrul I 2010. Înnoptările turiştilor români au reprezentat 79,5% din numărul total. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 22,2% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de semestrul I 2010.


La hoteluri s-a înregistrat un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 26,6%. Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost la şase luni de 3,314 milioane, în scădere cu 0,5% faţă de semestrul I 2010. Majoritatea vizitatorilor străini provin din ţări situate în Europa (94,3%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 58,8% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre ţările UE cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (37,1%), Bulgaria (18,7%), Germania (8,6%), Italia (8,3%), Austria şi Polonia (cu câte 4,2%). Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în semestrul I de 5,169 milioane, în scădere cu 0,6%, comparativ cu acelaşi interval din anul precedent. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate, reprezentând 71,3% din totalul plecărilor.

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page