top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Laurenţiu Mâță

Arta gustului: Restaurantul Morgan La Dud

Intr-o atmosfera eleganta si sofisticata dar in acelasi timp familiara si calda, unde ospatarii au la purtator zambetul si profesionalismul asezonat cu manusitele albe si unde nu exista in vocabular cuvantul ‘’NU’’ a avut loc astazi pe durata a mai bine de 3 ore, lansarea meniului toamna-iarna 2014 & 2015 Morgan La Dud.

Morgan la Dud

Rillete de rata cu vinete marinate pe pat de salata mixta


O sa vi se para ca vorbesc despre lansarea unei colectii Haute Couture dar eu de fapt vorbesc despre un restaurant din Bucurestiul vechi, care este Haute Couture de Foié Gras ! Am batut in lung si in lat restaurantele din targ care se declara specialiste in Foié Gras dar sincer, pana la Morgan, nu am intalnit acest gust perfect si stiinta de a gati un ingredient iubit deja de pe vremea anticului Egipt atat de bine si cu atata pasiune si iscusinta.


A fost un festin al gusturilor si miresmelor cum rar mi se intampla, la fel ca nevoia de a susura ‘’mmmmm’’ dupa fiecare bucata de Foié Gras care mi-a atins cerul gurii, la simtul perfectiunii acesteia si la simtul retrogusturilor ramase acolo.


Asa cum bine stim Anne Marie si Radu Parlog sunt gazdele perfecte care stiu sa creeze acea atmosfera calda care te face sa te simti acasa iar Eduard este un ‘’non-plus’’ ultra al bucatariei si al artei gastronomice. Dar haideti sa vedem ce anume ne-au pregatit pentru aceasta degustare! Suntem in Salonul Bordeaux care este plin, fete prietenoase, cunoscute sau mai putin cunoscute care abia asteapta servirea acestui meniu alcatuit din 8 feluri si 3 sortimente de vin de la Cramele Basilescu.


Primul fel care ne-a fost servit cu explicatiile pe care ni le-au dat ospatarii cu multa maiestrie a fost un ‘’Rillete de rata cu vinete marinate pe pat de salata mixta’’ acompaniata de oua de prepelita si reductie din otet balsamic cu usturoi si lavanda. O compozitie inspirata de arome si miresme care te duc cu gandul la Franta si la gusturile unice pe care doar unii stiu sa le creeze. La acest fel de mancare a fost alaturat un Sauvignon Blanc Cramele Basilescu.


A urmat apoi o ‘’Terina de Foié Gras’’ cu dulceata de smochina intreaga cu retrogust de Armagnac si fenicul.

Morgan la Dud

Nu pot exprima prin vorbe excelenta acestui fel, va spun doar atat: un spectacol al gustului, un adevarat festin gastronomic acompaniat cu un vin de autor, un rosé ‘’Ingerii din Micul Paris’’ 2012 de la Cramele Basilescu.


Am trecut apoi la o salata de feniculi si mere infuzate cu rozmarin, cimbrisor si lime la sous vide, pipote de rata confiate si oua de prepelita. Un mariaj excelent de miresme, gusturi delicate si elegante cu retrogust de Cognac si violete.

Morgan la Dud

A urmat o supa crema din legume verzi cu spuma de ou si Valerianella. Gusturi balantate perfect, o supa crema de autor as spune, catifelata si delicata.

Morgan la Dud

Unul dintre actorii principali al acestui meniu a fost ‘’Somonul cu spanac in foietaj’’ si puré de mazare cu sos de mustar Dijon. O alta creatie reusita a Chef-ului Eduard Istoc, un ‘tasting in ovation’’ si v-am spus tot.

Morgan la Dud

Va trebui sa incercati pentru ca vorbele sunt de prisos cand vine vorba despre creativitatea din bucatariile Morgan.


Ne-am continuat calatoria gastronomica marca Morgan La Dud cu ‘’Prepelita umpluta cu hribi si Foié Gras’’ acompaniat de Foié Gras tras la tigaie cu cartof la cuptor cu savoare de vita si sos Armagnac. Intr-un singur fel de mancare au fost impreunate cu succes gusturile tari precum cel al hribilor si al Armagnac-ului cu delicatetea prepelitei si a Foié Gras-ului.

Morgan la Dud

La acest fel am fost serviti cu un vin rosu care a fost creat special de catre Gabriel Roceanu si Cramele Basilescu pentru Restaurantul Morgan La Dud: Feteasca Neagra Rezerva Speciala Morgan. Un vin care trebuie consumat decantat, un vin cu o anumita greutate, cu un excelent retrogust fructat extraordinar care poate concura oricand cu marile vinuri frantuzesti sau italiene. Ca observatie asupra acestui vin, va pot spune ca mai sunt la Morgan in jur de 700 de sticle ‘’pour le connaiseurs’’!

Morgan la Dud

Am continuat cu ‘’Burger de vita cu Foie Gras’’ acompaniat de dulceata rosii usor picanta si dulceata de ceapa rosie caramelizata cu vin rosu si miere de albine, Foié Gras, Valerianella si paine speciala. Ei dragii mei, acest fel de mancare este o creatie pe care as numi-o ‘’unicat’’, wow. Imaginati-va aceasta combinatie de arome pe care o plimbati pe cerul gurii alaturata unui strop de vin rosu si-apoi din nou o bucatica de Foié Gras cu dulceata, hmmm. Inegalabil dragilor, inegalabil.

Morgan la Dud

Si uite cum am ajuns usor, usor la desert care nu a fost mai prejos de ‘’cele 7 colege’’ de meniu: un ‘’Soufflé de ciocolata cu Armagnac si sare Camargue tinuta in Cognac.Mi-am permis sa denumesc acest desert ‘’la dolce passione dei sensi’’. Dupa consumarea acestuia veti face amor cu aceeasi pasiune cu care a fost creat Maria Sa: soufflé-ul!

Morgan la Dud

De felul meu, fiind o gurmanda si o amanta a gastronomiei cu care ma joc de fiecare data cand timpul mi-o permite, sunt foarte critica si pretentioasa. Ei cu toata sinceritatea eu nu am reusit sa gasesc un cusur nici locului si nici meniului Morgan.Ca o observatie, preferatele mele de 5 stele din acest meniu sunt: Terina de Foié Gras si Burgerul cu Foié Gras. Este unul dintre putinele localuri din oras unde gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru a te rupe putin din nebuia orasului: profesionalism, prietenie, preparate gastronomice cu staif si o colectie de bauturi care nu se mai termina, un loc unde iti face placere sa te opresti ca sa fii rasfatat si unde iti poti incarca bateriile iar daca esti atent si inchizi ochii, poti inca asculta adierea vantului printre suvitele de par si acordurile unui pian la care canta odinioara o domnisoara sus la etajul vilei candva de demult in vremurile interbelice. Toate acestea se intampla in mijlocul orasului pe o straduta care are istorie, una dintre stradutele cele mai romantice din Bucuresti: strada Sperantei.


Si acestea fiind spuse, astazi Morgan La Dud a luat de la mine 3 stele cu ‘’S’’ mare la fel ca si Eduard. Recomand fara rezerve acest bijou gastronomic pentru intalnirile voastre de orice natura ar fi ele !



Text & Foto: Gabriella Pascaru Bisi - Blog


Morgan La Dud

Phone: +40752700300, +40743110220

Email: rezervari@morganladud.ro

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page