Nicolas Richard, formator pentru patiserie si cofetarie la Scoala de Gastronomie Stéphane Glacier din Bucuresti, a castigat Campionatul European de Sculptura in zahar de la Lyon, in cadrul Salonului International de Gastronomie si Hotelarie (SIRHA) 2015.
Dupa sapte opre de munca, Nicolas Richard a impresionat jurul si miile de spectatori cu sculptura Yin si Yang. La concurs au participat sapte alti finalisti.
“Acesta este unul dintre cele mai mari concursuri la care am participat vreodata. A presupus mult efort fizic si o pregatire anterioara serioasa. Am exersat o luna si jumatate inainte, asa incit in ziua concursului sa fiu pregatit. Am participat la multe competitii, iar acest trofeu ma bucura foarte tare”, a spus Nicolas.
Nicolas Richard are 29 de ani si este formator pentru patiserie si cofetarie la Scoala de Gastronomie Stéphane Glacier din Bucuresti. Scoala a fost infiintata in urma cu un an si ofera cursuri de perfectionare in gastronomie pentru profesionisti, urmand ca in curand sa inceapa si cursurile de amatori.
Scoala poarta numele lui Stéphane Glacier, unul dintre cei mai cunoscuti maestri patiseri-cofetari din Franta, castigator al Campionatului Mondial de Patiserie din 2006 si al titlului de cel mai bun patiser-Meilleur Ouvrier de France in 2000 (MOF-concurs de meserii celebru in Franta).