top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Hrbexpert.ro

Hotelierii se tem de inspectorii antifrauda

Hotelierii de pe litoral se tem ca unitatile lor ar putea fi inchise de inspectorii antifrauda si doresc suspendarea sau modificarea OUG 91/2014, privind suspendarea activitatii unitatilor de cazare sau restaurantelor care nu emit bonuri fiscale.


Reprezentanti ai hotelierilor si ai Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) de pe litoral au participat saptamana trecuta la o intrunire, la Constanta, pentru a vedea ce masuri pot fi luate impotriva OUG 91/2014, potrivit careia punctele de lucru ale comerciantilor care nu utilizeaza casele de marcat sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate sa fie inchise de inspectorii antifrauda.

La eveniment a fost prezent si deputatul PNL de Constanta Mihai Tararache, el spunand ca sprijina demersul oamenilor de afaceri si solicitand Guvernului, in numele acestora, suspendarea OUG 91, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla ordonanta sa fie contestata la Curtea Constitutionala. El a mai spus ca doreste un dialog intre mediul de afaceri si Guvern, precizand ca mediul economic vrea controale corecte, nu stoparea acestora. Unul dintre participantii la discutii, Sorin Mocianu, investitor in turism si in alimentatie publica, dar si consilier judetean din partea PNL, a propus ca forma de protest inchiderea unitatilor de cazare in timpul minivacantei de 1 Mai. "Propun ca de 1 Mai toate unitatile de alimentatie publica sa faca o greva si sa se inchida. In afara de hotelurile care au contracte si care pot caza turistii, sa le dea eventual micul dejun si apoi sa inchida tot. Oricum daca vine Antifrauda se inchide tot, 40-50 la suta din unitati ne asteptam sa fie inchise de 1 Mai", a afirmat Sorin Mocianu. La randul sau, reprezentantul Federatiei Patronatelor din Turism, Virgil Stancu, a exclus aceasta varianta, spunand ca sunt deja turisti romani si straini care au contracte cu hoteluri de pe litoral.

"Nu vrem sa credem ca este rea-vointa, credem ca este o lipsa de dialog si poate de necunoastere a celor care au scris aceasta ordonanta. Daca se aplica masura inchiderii este ca si cum din start l-ai omorat pe acel agent economic. Ceea ce se propunea vizavi de 1 Mai cu inchiderea unitatilor este imposibil. Sunt turisti care au contracte, avem un an cu premise bune, asta ne-ar mai lipsi, pentru ca atunci chiar am vorbi de turism in Bulgaria, Grecia, Turcia si am exclude in totalitate litoralul romanesc", a spus Virgil Stancu. Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, solicita ca in OUG 91 sa se precizeze in ce conditii se inchid unitatile, adaugand ca verificarile trebuie facute intr-un cadru civilizat.

"Lucram cu personal sezonier. El poate sa incaseze o nota de plata si sa plece cu ea si imi creeaza gol in gestiune, mie imi inchide unitatea? Sigur ca oamenii sunt un pic inspaimantati de ceea ce au vazut la televizor. Noua trebuie sa ni se specifice clar prin OUG 91 in conditii iti inchide unitatea, indiferent ca este restaurant, terasa, beach-bar, hotel, magazin alimentar. Trebuie specificate foarte clar. Nu refuzam controlale, sunt binevenite, dar trebuie facute intr-un cadru civilizat si nu trebuie sa speriem agentul economic", a declarat Nicolae Bucovala. El a sustinut ca turistii ar putea fi speriati de inchiderea hotelurilor sau restauranturilor si nu ar mai reveni pe litoralul romanesc. De la 1 martie, punctele de lucru ale comerciantilor prinsi ca nu utilizeaza casele de marcat sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate sunt inchise de inspectorii Directiei Antifrauda. Fiscul va dispune suspendarea activitatii operatorului economic in punctul de lucru pentru o perioada cuprinsa intre o luna si trei luni, daca constata incalcarea uneia dintre obligatiile de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale, achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii, precum si intocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat.

Pentru incalcarea obligatiilor mentionate, inspectorii vor aplica amenzi cuprinse intre 10.000 de lei si 15.000 de lei, insa daca la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor exista sume detinute fara a putea fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul special sau prin chitante, banii se confisca, caz in care amenzile se situeaza intre 2.000 lei si 4.000 lei.


Etichete:

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page