top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Agerpres

Bucătăria tradițională românească, promovată la Bruxelles

Bucătăria tradițională din România a fost promovată la Bruxelles, într-un eveniment culinar de o înaltă ținută ce a avut loc vineri seara, într-unul din elegantele saloanele clubului "Cercle Gaulois Artistique et Littéraire", în organizarea Ambasadei României la Bruxelles, a clubului menționat și a companiei European Artists Management.

"A fost un eveniment culinar deosebit, în care bucătăria românească a fost prezentată în combinație cu cea belgiană, eveniment organizat de Ambasada României la Bruxelles, de ambasadorul Ștefan Tincă și prim-colaboratorul acestuia, Olivia Toderean, în colaborare cu 'Cercle Gaulois Artistique et Littéraire' și European Artists Management. Au fost prezenți circa 160 de invitați, membri ai clubului belgian și invitați ai Ambasadei Române. Din partea română, partea de preparate culinare a fost pregătită de maeștri bucătari Mircea Groza și Horia Simon, alături de Teodora Pup, iar partea belgiană a fost reprezentată de Pierre Wynants (unul din cei mai cunoscuți bucătari belgieni, cu trei stele Michellin) și Hubert De Smedt", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Mihaela Ganea, reprezentant al companiei European Artists Management.


Cei circa 160 de invitați — membri ai Guvernului, ambasadori, parlamentari, magistrați, profesori universitari, reprezentanți ai profesiilor liberale, oameni de afaceri, artiști și scriitori din Belgia, au putut degusta produse tradiționale precum: zacusca cu hribi și ardei copți, salata de vinete, sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roșie sau budincă de tăiței de casă cu brânză de vacă și stafide, alături de un pahar de pălincă de pere.


"S-a servit o 'trilogie' de legume inspirată de toamna românească: zacuscă cu hribi și ardei copți, salată de vinete, fasole frecată cu ceapă caramelizată, germeni de varză și ulei de dovleac, alături de sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roșie, sturion afumat și caviar cu legume și un borș concentrat de pește. La desert am pregătit budincă de tăiței de casă cu brânză de vacă și stafide, marmeladă de pere și cipsuri din pere de Bădăcin, alături de pălinca de pere Aciu. Toate preparatele noastre au fost realizate cu produse din România", a precizat maestru bucătar Mircea Groza.


Acesta a adăugat că invitații au fost întâmpinați la sosire cu o expoziție de produse tradiționale românești: afumături, cârnați, jambon, brânzeturi, pastramă de curcan, rață și gâscă, mesele având fiecare o tematică reprezentând orașe din România, precum Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Zalău sau Focșani.


Bucătarii belgieni au preparat căprioară cu legume și ciuperci, inspirată de gusturile bucătăriei imperiului Roman, cu ierburi de la Castrul Roman Porolissum, precum cimbrișor, sovârv, mentă și busuiocul cerbilor.


"Cercle Gaulois Artistique et littéraire de Bruxelles" este un club elitist ce organizează concerte, expoziții și conferințe, inclusiv anumite manifestări ale artei culinare, conform principiului "produsele alimentare sunt un mijloc de guvernare". Membri ai Guvernului belgian, ambasadori, parlamentari, magistrați, profesori universitari, reprezentanți ai profesiilor liberale, oameni de afaceri, artiști și scriitori se întâlnesc zilnic pentru masa de prânz în inima Parcului Regal din Bruxelles, la "Cercle Royal Gaulois, Artistique et littéraire". Originile clubului sunt în secolul XIX, actualul nume fiind dat în 1950, prin fuziunea "Cercle Artistique et littéraire de Bruxelles" ( 1847 ) și "Cercle Royal Gaulois" (1911).

(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Cristian Anghelache)

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page