Bucataria traditional portugheza si-a gasit de acum locul si in Romania, odata cu lansarea restaurantului Dancing Lobster, locul ce imbina cultul pentru savoarea mediteraneana cu designul spectaculos, inspirat din viata la malul oceanului. Gastronomia portugheza este un melanj gustos de mixuri de condimente, peste si fructe de mare, ulei de masline si cate si mai cate mirodenii care se combina in crearea unor arome originale si tentante.
Meniul restaurantului vine cu un bagaj istoric fantastic, cu toate traditiile vechi si noi, Printre cele mai cunoscute si appreciate retete mentionat Bacalhau si Cataplana de peste/fructe de mare, pateul de crab, sepia pane (choco frito),
Cei care au savurat macar o data un preparat specific portughez, stiu exact ce senzatie speciala creeaza. “Am visat sa aducem Portugalia la indemana gurmanzilor din Romania. De la echipa, pana la ingrediente, vinuri, design si muzica, am construit realmente o poveste autentica, reala, cu emotii, gust si atingeri portugheze. Si sper ca tot mai multi romani sa vina, sa descopere si sa se indragosteasca de povestea noastra”, declara Jose Gaspar, creatorul Dancing Lobster.
Fondatorii Dancing Lobster, Jose si Rodica, indragostiti fiind de tot ceea ce inseamna Portugalia, au pariat pe minunatiile culinare specifice si au hotarit sa construiasca totul in spiritul portughez. De la ingrediente secundare pana la cele de baza, crustaceele, pestele si fructele de mare, toate sunt aduse proaspat, direct din Portugalia.
Ca design, proiectul a fost imaginat de talentatul architect Victor Grosu, al biroului de arhitectura Grosu Art Studio. Cladirea, de aproximativ 400 mp, a permis amenajarea unor spatii generoase. Materialele utilizate la amenajare sunt natural simple, fierul forjat si lemnul fiind combinate armonios cu placi ceramice si faianta cu motive portugheze. Piesa de rezistenta a spatiului este chiar oceanul, cu toate nuantele sale de albastru. Acvariul cu crustacee vii este una dintre atractiile centrale ale restaurantului, urmata cu success si de maxim interes de vitrina de peste proaspat, de unde poti alege dupa bunul plac si gust ceea ce poftesti, urmand a fi pregatit cu talent si pasiune chiar de bucatarul Chef.
Chef Samuel, are 26 de ani, vine direct din inima Portugaliei si este un tanar chef extrem de talentat, un vizionar Desi foarte tanar, Samuel detine un bagaj de experienta de apreciat. A lucrat alaturi de chef Jose Avillez, un reper al gastronomiei portugheze, fiind sous chef la restaurantul Belcante (detinut de Jose Avillez), unul dintre cele mai appreciate restaurant din Lisabone, distins cu 2 stele Michelin.
Spatiul este impartit in mai multe zone, avand capacitatea de a gazdui clienti a la carte pana la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate gazdui pana la 150 de persoane. Pe langa sala principala, restaurantul are si un salon VIP, de 10 locuri, ai carui pereti sunt decorati cu peste 400 de sticle de vin din toata lumea.
La intrare sau la iesire, depinde de pofta, veti fi intampinati de autenticul Mercado, magazinul cu delicatese 100% portugheze, pe care le puteti lua pentru acasa. De la conserve din peste la diferite tipuri de uleiuri, vinuri si alte delicatese, astfel incat experienta sa fie una completa.
O amor e o medo nao come do mesmo prato. Seja bem-vindo!