top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg

Domaine DUMETRIER: investitii de 5,5 milioane de euro intr-un hotel, restaurant și spa.

Cel mai nou jucător de pe piața locală de vinuri, Domaine DUMETRIER, vine cu o abordare diferită și cu un concept integrat ce îi permite astfel să se diferențieze. Proiectul este gândit pentru a cuprinde o cramă, un hotel, un restaurant, un spa și o fermă proprie, acestea urmând a fi inaugurate treptat pe parcursul următorilor ani.


Prima parte a complexului ale carui baze au fost puse acum mai bine de un deceniu este gata, este vorba de unitatea de productie unde se produc deja vinurile ce poarta marca Domaine DUMETRIER.

Portofoliul cuprinde deja 9 de etichete.


Lansarea oficială a proiectului a avut loc la Hotel Hilton Athénée Palace, sala Le Diplomate, ocazie cu care a fost prezentat și degustat vinul Domaine DUMETRIER Composition Roze 2020. La eveniment au participat personalități din industria vinului și din industriile conexe.


Povestea Domaine DUMETRIER a fost prezentată în cadrul evenimentului chiar de Adrian DUMETRIER, fondatorul proiectului. El este un antreprenorul cu experiență în domeniu, fiind alături de producătorii de vin din Europa Centrala și de Est încă din anul 1993, prin compania Sodinal, care oferă o gamă completă de produse, servicii și echipamente de calitate pentru industria vinului.


Sodinal este un business prezent deja în România, Bulgaria, Moldova și Macedonia, țări în care are un rol principal în implementarea enologiei moderne și în promovarea ultimelor inovații din domeniu, compania fiind unul din furnizorii principali ai cramelor din aceste țări.


„Probabil ca aceasta apropiere de producătorii de vin m-a determinat să adaug Domaine DUMETRIER pe harta cramelor din România”, spune Adrian Dumetrier.


Situat în Dobrogea, pe malul Dunării, între comunele Cochirleni și Rasova, complexul cuprinde via, crama, precum și un hotel, un spa, un restaurant și o fermă care va fi folosită drept furnizor al restaurantului, fondatorul având ca ținta un business integrat în domeniul turismului viticol. În cadrul hotelului va exista un bar și o sală de conferințe, iar spa-ul va cuprinde două saune, două sali de masaj, o baie turcească, o piscină interioară și una exterioară.


„Ne dorim să creăm un univers armonios şi durabil în jurul acestui proiect, în care să oferim oaspeților noștri o experiență unică, ce reunește vinul, gastronomia, natura, arhitectura, oamenii, arta și cultura. Am acordat o atenție deosebită arhitecturii, astfel încât crama și restul complexului care se întind pe două ha să se integreze în mod natural în acest peisaj”, mai spune Adrian Dumetrier.


Antreprenorul a inițiat acest proiect în urma cu mai bine de un deceniu, iar în 2011 a fost plantată via Domaine DUMETRIER ce acoperă doua dealuri și care se intinde pe o suprafață de 73 ha. Plantarea viței-de-vie a avut drept filozofie generală protejarea la maximum a caracteristicilor terroir-ului ales.


„În acest mediu ecologic echilibrat, am integrat o serie de soiuri mai puțin plantate în România, precum Malbec, Mourvèdre, Semillon, având curajul să plantăm chiar și Negru de Drăgășani.”


Acestora li se adaugă însă și alte soiuri clasice, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon si Syrah.


Fiecare vin Domaine DUMETRIER exprimă puritatea soiului, naturalețea fructului, expresia terroir-ului și trece printr-o selecție internă riguroasă. Tocmai de aceea, pentru ca vinul să ajungă în condiții optime propice la clienții cramei, vânzarea se va realiza direct la cramă, online sau telefonic.


„Punem mare accent pe condițiile de păstrare a vinului și de aceea livrarea se va face direct la client și doar cu mijloace de transport proprii, cu temperatură controlată. Cu cât te diferențiezi mai mult, cu atât ai șansa să creezi mai multă plusvaloare”, adaugă Adrian Dumetrier.


Pâna acum, în acest proiect, fondatorul a investit 11,2 milioane de euro, dintr-un total estimat la 16,5 milioane de euro. Banii au mers astfel către vie și cramă – 5,7 milioane de euro – și către hotel, restaurant și spa – 5,5 milioane de euro.


Construcția cramei va fi finalizată la sfârșitul anului 2022, iar hotelul, restaurantul și spa-ul iși vor deschide porțile pentru oaspeți la sfârșitul anului 2023.


Societatea Domaine Dumetrier SRL a fost înființată la data de 23 februarie 2009. Având sediul pe bulevardul Timișoara, numărul 100 G din Sectorul 6 al Capitalei. Administrator este Dumetrier Adrian, iar asociați sunt Dumetrier Adrian și societatea franceză Biessen Pharma SRL, la care acționar este tot Dumetrier Adrian, specializată în marketing și promovare de produse farmaceutice dezvoltate în parteneriat cu producatori internationali de renume.

Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
© Top Hospitality
bottom of page