top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Tophospitality.ro

Grupul City Grill are în plan reabilitarea brandului istoric Cerbul Carpatin din orasul Brasov.

Dragoş Petrescu, proprie­tarul grupului de restaurante City Grill, a confirmat informațiile potrivit cărora a preluat restaurantul Cerbul Carpatin din Piața Sfatului, intenția fiind de reabilitare a acestui brand istoric, așa cum s-a întâmplat cu Caru’ cu Bere, cu Hanul lui Manuc sau cu Pescăruş, toate restaurante din Bucureşti.



Grupul de restaurante City Grill are pentru anul acesta un buget de investiţii de 24 de milioane de lei, de 3-4 ori mai mare decât în 2020 şi 2021, ani marcaţi de pan­de­mia de Covid-19, care a lovit din plin in­dustria HoReCa.


Banii com­pa­niei vor merge atât către deschiderea de noi restaurante, cât şi către dezvoltarea primelor hoteluri din por­tofoliu, un proiect ce se va întinde pe mai mulţi ani.


„Cele mai importante proiecte de investiţii din 2022 sunt reabilitatea unui brand istoric, Cerbul Carpatin, restaurant am­plasat în Piaţa Sfatului din Braşov, deschiderea pri­mului hotel sub brand propriu – La Boheme, construcţia unei bucătării centrale – un pro­iect greenfield şi dez­volta­rea unui hotel de 200 de lo­curi pentru muncitorii străini“, spune Dragoş Petrescu, proprie­tarul grupului, pentru zf.ro.

Deschiderea restaurantului Cerbul Carpatin din Braşov reprezintă ieşirea companiei de pe piaţa din Bucureşti şi dezvoltarea în provincie. Modelul pe care City Grill îl aplică în acest caz este unul deja testat în Capitală, mai exact, ia un brand istoric pentru a-l opera. La fel face şi cu Caru’ cu Bere, cu Hanul lui Manuc sau cu Pescăruş, toate restaurante din Bucureşti. Pe lângă acestea, compania are şi res­taurante sub brandurile proprii City Grill şi Buongiorno. În total sunt circa 20 de unităţi.

Tot o noutate o reprezintă şi intrarea în hotelărie a companiei care timp de circa două decenii şi-a concentrat atenţia doar pe partea de ReCa (restaurante şi cafenele) a pieţei HoReCa. Primul hotel deschis va fi amplasat în clădirea istorică în care funcţionează Hanu Berarilor din apro­pierea Centrului Vechi din Bucureşti, conform unor date oferite recent de Dragoş Petrescu. E vorba de un hotel mic, de 22 de camere. Pe viitor, antreprenorul ar vrea şi un al doilea hotel în zonă. În ceea ce priveşte facilitatea de cazare pentru muncitorii străini, acesta este un proiect ce va fi început în 2022, dar va fi finalizat ulterior.


Din datele comunicate de companie, City Grill la nivel de grup se aşteaptă ca anul acesta să aibă 900 de salariaţi, în medie cu aproape 100 mai mulţi ca în 2021. Deja, peste 150 sunt străini.


„Cea mai mare provocare în acest an este menţinerea echilibrului între cererea în continuă creştere din partea clienţilor şi găsirea personalului necesar în cadrul echipelor noastre. O alta provocare importantă o reprezintă creşterea accelerată a costurilor pe multiple paliere, de la operaţiuni, la forţă de muncă, materii prime şi până la utilităti sau costuri legatate de diverse servicii.“


În acest context, City Grill şi-a bugetat un profit net de 16 mil. lei, în scădere faţă de 2021, când acesta urcase până aproape de 23,5 mil. lei, conform datelor comunicate de companie. Spre comparaţie, în 2020, primul an de pandemie şi cel în care restaurantele fizice au fost închise timp de câteva luni, pentru a funcţiona în restul anului cu restricţii, grupul a înregistrat o pierdere de 6,1 mil. lei, conform aceleiaşi surse.


„A treia provocare în acest an este legată de digitalizarea companiei şi, mai ales, a proceselor legate de primirea clienţilor, comanda din meniu, dar şi a sistemelor din bucătării, acolo unde tehnologia îşi face din ce în ce mai mult loc.“


În pofida acestor provocări însă, Dragoş Petrescu spune că anul acesta este unul foarte bun pentru industria ospitalităţii. Asta se vede şi din estimările de încasări. Grupul de restaurante City Grill şi-a bugetat pentru 2022 afaceri de 200 mil. lei, un nivel ce depăşeşte chiar şi cifrele de dinainte de pandemie. Spre comparaţie, în 2020 businessul reţelei coborâse la 81,7 mil. lei, pentru a urca anul trecut la 137,5 mil. lei. Avansul este susţinut, chiar dacă doar parţial şi de creşterile de preţuri.



Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page