top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Tophospitality.ro

In plină pandemie, a fost deschis unul dintre cele mai inedite hoteluri din România.

Nu departe de Braşov, răsărit parcă la întâmplare în miezul unei oaze de verde şi de lumină, Cuibul de lemn spune o poveste despre echilibrul cu natura. De la nume până la şedere, proiectul duce cu gândul la căldura unui culcuş ferit de lumea dezlănţuită, un hotel de tip retreat unde graba se transformă în tihnă, iar papanaşii te duc cu un pas mai aproape de paradis. Cuibul de Lemn şi-a făcut loc pe scena opţiunilor de cazare din România la sfârşitul anului trecut, mai exact în decembrie. O întâmplare fericită a făcut ca proprietarul, Marius Rusu, om de afaceri din Bucureşti, să descopere împrejurimile şi să valorifice tot ce e mai bun din ele.


„Construcţia s-a întins pe o durată de mai bine de şapte ani, fiecare bucată de sită fiind aplicată manual. Conceptul a fost gândit să sugereze căldură şi siguranţă, protecţie şi intimitate. Locul e unic prin amplasarea într-o zonă mai ferită şi relativ necunoscută din punct de vedere turistic, pe Valea Glăjeriei din Râşnov, dar totodată aflată în proximitatea obiectivelor turistice din apropiere, precum Cetatea Râşnov, Dino Parcul, Castelul Bran sau Poiana Braşov“, spune Eduard Dudu, managerul Cuibului de Lemn.


Casa-cuib este o combinaţie armonioasă de ospitalitate veche şi facilităţi moderne. Privit de sus, Cuibul pare că te priveşte cu ochi suspicioşi, care se înmulţesc în funcţie de unghiul din care te uiţi. Ideea unei astfel de abordări îi aparţine arhitectului Mihai Nuţă, artizan cu o experienţă de peste două decenii în arhitectura de lemn şi a învelitorilor din şindrilă, detalii care se regăsesc din plin în Cuibul de la Râşnov.



„Am deschis în decembrie 2019, astfel că am funcţionat destul de puţin până acum, dar feedbackul este pozitiv. Camerele sunt moderne, spaţioase, cu toate facilităţile. Vrem să creştem natural, prin reco­mandări“, mai spune Eduard Dudu. Cuibul de lemn este un remediu în sine pentru (supra)dozele de stres, pentru agitaţie şi zarvă, însă pentru cei care vor să pluseze şi să ducă relaxarea la următorul nivel, locul oferă alternative şi în împrejurimi.


Un teren de fotbal cu nocturnă, tubing pe iarbă în sezonul cald, pârtie pentru săniuţă în sezonul rece şi cu zăpadă, ATV-uri, biciclete, mese de tenis sunt doar câteva dintre opţiunile care fac deconectarea mai eficientă. Destinaţiile de explorat într-o zi completează şi ele oferta. Toate facilităţile, de la cazare la mâncare ruptă din rai şi la opţiuni de distracţie, la pachet cu pandemia care a restrâns pentru mulţi graniţele de vacanţă anul acesta la cele ale României, au făcut ca proprietarii Cuibului de Lemn de la Râşnov să înregistreze rezervare după rezervare imediat după ridicarea stării de urgenţă. Astfel, de la 1 iunie, proiectul hotelier nu a avut nicio zi fără turişti, iar gradul de ocupare a fost de 85% peste vară.


„Până acum, investiţiile pe care le-am făcut au fost de peste trei milioane de euro. Avem în proiect extinderea cu încă 30 de camere, cu o piscină exterioară şi cu un centru spa.“ Cuibul de Lemn ar urma să treacă prin toate aceste transformări în decurs de unu-doi ani de acum încolo. Momentan, capacitatea maximă a locului este de 60 de persoane, doar spaţiile de cazare putând acomoda 18 oameni. O cameră dublă sau duplex, de la 24 la 49 de metri pătraţi, cu mic-dejun inclus şi acces la spa, costă 390 de lei. Deconectarea este însă de nepreţuit.



Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page