top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Tophospitality.ro

TREND in turism - Eliminarea plasticului de unica folosinta este o directie clara pentru HoReCa!


Turismul durabil/sustenabil nu este doar o tendință în creștere a turismului global. Conștiința ecologică devine, de asemenea, rapid o prioritate pentru liderii din domeniul ospitalității și pentru companiile hoteliere din întreaga lume.


Acest lucru se datorează faptului că turismul contribuie la aproximativ 5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră - o cifră pe care Cambridge Institute for Sustainability Leadership se așteaptă să crească cu 130% până în 2035.


Din fericire, operatorii romani din HoReCa au realizat că elementele naturale și durabile pot fi încorporate într-o proprietate pentru a îmbunătăți experiența clienților, a reduce costurile cu energia, a diminua amprenta de carbon și a crește veniturile globale.


Consumatorii moderni din toate sectoarele sunt mult mai atenți la impactul pe care îl au alegerile lor asupra mediului și se comportă în mod activ pentru a combate poluarea. Una dintre principalele probleme este plasticul: în prezent, deșeurile de plastic din oceane, rauri sau la tot pasul in muntii nostri, sunt în atenția mass-media și a publicului; utilizarea excesivă a acestui material ne-a ajuns din urmă, afectând ecosistemul nostru și devenind una dintre principalele probleme de mediu ale timpului nostru.


Se estimează că doar o sticlă de plastic din 5 este reciclată, iar între 1% și 3% din plasticul produs în fiecare an ajunge în mare, purtat de vânt sau de râuri. Un exemplu în acest sens sunt "garbage patch-uri" (insule plutitoare gigantice de gunoaie împachetate de vânt și curenți) și bioacumularea microplasticelor și a substanțelor chimice conținute în plastic, care își croiesc drum în lanțul trofic prin plancton, nevertebrate și pești, ajungând pe masa noastră.


Acest spectru alarmant conduce la o considerație puternică: impactul de mediu al reciclării nu este suficient pentru a inversa sau degradarea ecosistemelor.


Este timpul să inversăm această tendință. Reciclarea nu mai este o soluție: este o parte a problemei.


A scăpa de plastic este posibil și esențial. Imperativul #plasticfree ne urmărește în activitățile noastre de zi cu zi, iar media globală relatează din ce în ce mai des mărturii ale celor mai bune practici sustenabile și acțiuni menite să protejeze Planeta.


Multe companii încep să adopte soluții alternative pentru acțiunile zilnice ale angajaților lor: Enel Romania a început să distribuie produse reutilizabile, sticle de apă reutilizabile; Grupul PRO TV a instalat distribuitoare de apă în toate birourile sale și a eliminat plasticul din ambalajele sale; Philips Morris a decis să renunte la toate articolele de plastic de unică folosință (428 000 în fiecare an).



Tot mai multe hoteluri din gama de patru si cinci stele, au eliminat sticlele de unica folosinta din circuitul lor pentru mic dejun, evenimente si tratamente pentru VIP, inlocuindu-le cu distribuitoare de apa si sticle de sticla personalizate. Aici am aminti doar cateva din locatiile de referinta care au ales calea sustenabilitatii alaturi de CELLI Romania:


Hotel Epoque – Bucuresti, Hotel Sheraton – Bucuresti, Hotel Ramada - Constanta, Hotel Ramada Parc – Bucuresti, Hotel Ramada Plaza – Bucuresti, Hotel Carpati – Predeal, Hotel Orizont - Calimanesti, THR Marea Neagra, Hotel Popasul Pescarilor – Olimp, Complex Green Village – Sfantu Gheorghe Delta


Acest trend s-a răspândit și în zona stilului de viață, cu utilizarea obiectelor sustenabile în fiecare context, de la săli de sport la cladiri de birouri, și școli: sticla de apă ( stical de sticla ). Asistăm, ca societate, la folosirea accentuata a simbolismului prin care ne declaram apartenenta la un statut sustenabil, care demonstrează angajamentul nostru pentru o lume in care eliminarea utilizarii masive a plasticului este o obligatie. Si in lumea consumului de apa sau bauturi, schimbarea este reala si a trecut, treptat, de la un model "de unica folosinta" la unul "reutilizabil - sustenabil"


Vom culege beneficiile acestei abordări în viitorul apropiat, iar cu cât mai mulți oameni vor îmbrățișa această cultură, cu atât mai multe rezultate vor fi eficiente.


Distribuitoarele de apă reprezintă primul pas către o lume mai curată, fără a ne sacrifica confortul de zi cu zi: gama largă de produse de distribuire a apei oferite de CELLI Romania, asigură serviciul potrivit pentru fiecare gust (cu gaz, fără gaz, rece sau la temperatura camerei) și poate fi adaptată la orice tip de stil de amenajare și nevoi de instalare (pe podea, pe blat sau sub tejghea).


Conceptul de apa de masa imbuteliata direct in local, este unul relativ nou pentru Romania, insa vechi pentru alte tari vest europene. Brandul CELLI Romania, adus pe piata romaneasca, este o alternativa sustenabila cand vine vorba despre vanzarea apei plate si carbogazoase in localurile a la carte, hoteluri sau sali de evenimente. Apa de masa inseamna apa potabila din retea, trecuta printr-un proces de filtrare foarte performant. Studiile au aratat ca optiunea pentru apa pre-imbuteliata pare sa decurga ca o consecinta a marketingului agresiv, si nu neaparat din calitatea acestui produs.

 

Faceti astazi o cerere de oferta si puteti obtine GRATUIT testarea produselor CELLI la dumneavoastra in local, pentru o luna de zile! O afacere responsabila si sustenabila, este apreciata de catre 80% dintre oaspeti, iar acest aspect poate contribui la cresterea cifrei de afaceri pe termen mediu si lung.

Pentru detalii despre sistemele de filtrat si imbuteliat CELLI:

Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
bottom of page